Üye Olmak İstiyorum

Anasayfa Kurumsal Üye Olmak İstiyorum

AKÜDER ÜYELİĞİ, FİRMA KODU VE ÇEVRE UYUM İZNİ HAKKINDA

Akümülatör ithalatı (çevre uyum izni) ve firma kodu için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı' na Atık Yönetim Planı sunularak Bakanlık Döner Sermaye hesabına ödeme yapılması ya da Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan birine dahil olunması gerekir.

AKÜDER’ e üye olunması halinde atık yönetim planı hazırlanmaz ve yalnızca dernek üyelik aidatı ödenir.

AKÜDER 2022 yılı üyelik aidatı yıllık 7.200,00 TL dir.

Üyelik ve Çevre Uyum İzni (Ön İzin) için gerekli evrakları AKÜDER ' e gönderen Firma sırasıyla aşağıdaki işlemleri gerçekleştirir:

1.

İthalat yapacak ise Ticaret Bakanlığı web sayfasındaki E-İşlemlerden TAREKS üzerinden Ürün Grubunu seçer ve EK-2 için Ön İzin başvurusunda bulunur.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ön İzin başvurusu (Çevre Uyum İzni) onaylandıktan sonra ithalat işlemlerine devam  eder. Çevre Uyum İzninin geçerlilik süresi 31 Ocak tır.

2.

İthal ve / veya imal ettiği aküleri piyasaya sürmeden / kullanmadan evvel APAK Yönetmeliği ve TSE ye göre etiketler. Etikette olması zorunlu Firma Kodunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ ndan temin eder.

3.

Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü (APAK) Yönetmeliğince depozito uygulayacağı aküleri için Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) üzerinden Akümülatör Depozito Bilgi Sistemine Depozito Planını verir.

4.

Depozito Planının onaylandığında, yıl içinde ithal ve / veya imal edippiyasaya sürdüğü / kullandığı yeni akü ve APAK Yönetmeliği gereği   toplatıp / toplayıp lisanslı alıcılara gönderdiği atık aküleri Akümülatör Depozito Bilgi Sistemine kaydeder.

5.

Yıl içinde GEKAP Beyanlarını akümülatör türüne göre “Depozitoludur” olarak verir. Yılsonunda Akümülatör Depozito Bilgi Sistemine    kaydettiği yeni ve atık akü miktarları arasındaki fark kadar ortaya çıkan GEKAP borcunu, takip eden yılın ilk GEKAP Beyan döneminde  https://ebeyanname.gib.gov.tr/index.html adresinden öder.

AKÜDER BANKA HESAP BİLGİLERİ

Alıcı: Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği

Ziraat BankasıBeylikdüzü Şubesi          Şube Kodu: 1945

Hesap No:75497058 – 5001                    IBAN No: TR97 0001 0019 4575 4970 5850 01